IGA OSTETUD KALENDRI EEST KINKISIME TEISE LASTERIKASTELE PEREDELE

Õpilasfirmast alguse saanud Tegude Kalender kinkis iga kalendri ostu kohta teise kalendri lasterikastele peredele.

„Olen ise pärit suurest perest ja tean, et jõuludel ei suuda paljulapselised pered lastele kingitusi lubada. Igasugune väikene kingitus inspireerib paljulapselisi peresid ja muudab nende jõulud rõõmsamaks.“ Rääkis ettevõtmisest Tegude Kalendri asutaja Rudolf-Gustav Hanni. „Soovime inimesi inspireerida tegema head iga päev. Andsime detsembri kuus iga e-poest ostetud kalendri kohta ühe kalendri Lasterikaste Perede Liidule. Kalendrid jõudsid suurtesse peredesse ja inspireerivad lapsi tegema iga päev väikseid heategusid.“

TALLINNA JA HARJUMAA LASTERIKASTE PEREDE LIIDU JUHATUSE ESIMEES ERKI TIIVAS KIIDAB NOORTE ÜLESKUTSET

„Hea oleks nihutada fookust abistamiselt laiema ühiskonna mõistmise suunas. Lasterikkad pered ei ole ainult abivajajad. Nad panustavad ühiskonda lasterikkusega ja see on tegelikult ütlemata mahukas ja oluline panus mille positiivseid külgi on kerge näha. Selle võrra saavad nad sageli vähem võimaldada igale üksikule pereliikmele. Siin saabki ühiskond solidaarne olla ja omalt poolt osaleda tegevustega mis ühiskonda tugevdavad – anda oma panus lasterikka pere paremasse käekäiku. Me teeme kõik elus omad valikud, kuid me saame samal ajal olla ka koos solidaarsed, tugevamad ja õnnelikumad.“

Kampaania on korraldanud Tegude Kalender koostöös Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liiduga. Tegude Kalender annab välja kalendreid, kus igale päevale on kirjutatud üks väike heategu. Näiteks „naerata“, „Kallista“ või „Mine loodusesse“. Pisikesed teod, mis võivad tihti ununeda. Koolinoored alustasid Tegude Kalendrite välja andmisega juba seitse aastat tagasi. „Kõik algas ühest Pärnu Raeküla kooli 8.klassi õpilasfirmast. Tahtsime kalendriga rõõmustada oma lähedasi ja tuua heategusid nende päevadesse. Iga kalender on valmistatud erilise hoolega ammutades inspiratsiooni põhjamaa disainist. Tahame, et igaühe aasta oleks täis heategusid.“ seletas Rudolf kalendri algusest.