5 viisi kuidas tänulikkus sind õnnelikumaks teeb

5-budai-kaip-nusiraminti

Tänulikkus on mõtete fokusseerimine asjadele, tunnetele ja kogemustele, mis panevad sind tundma rahulolevana. Ükskõik mis olukorras me oleme, kus me elame või mis meie ümber toimub, leiame alati asju, millele tänulik olla.

Tänulikkuse praktiseerimine võib tunduda liiga lihtne, et olla lahendus negatiivsetele mõtetele ning parema elu loomisele. Anna sellele võimalus ja vaata, kuidas sinu elu muutub. Loe SIIT, mida arvavad Harvardi ülikooli teadlased tänulikkuse kohta. 

Mida tänulikkus sulle annab?

 

1. TUGEVDAB SINU IMMUUNSÜSTEEMI

Teadlsed on leidnud, et õnnelikud inimesed on tervemad. Miks? Sest tänu- ja õnnetunne suurendavad immunoglobuliin A taset kehas, mis aitab erinevate viiruste vastu võidelda.

2. VÄHENDAB STRESSI

Tänulikkus aktiveerib parasümpaatilist närvisüsteemi, mis aitab sul stressi vähendada. Mõeldes asjadele, mille üle sa tänulik oled, aitab sul näha enda elu kõrvalt, mis annab sulle ka parema ülevaate toimuvatest olukordadest, mis tekitavad sulle stressi. Nii on sul lihtsam neid hetki ära tunda, analüüsida ning muuta seda, mis võimalik.

3. ANNAB SULLE PÕHJUSE ENDA EEST HOOLITSEMISEKS

Mõtle kui tänulik sa oled enda kehale, igale rakule, organile ja süsteemile, mis sind elus hoiab. Enda kehale fokusseerimine aitab sul olla palju tänulikum ja seeläbi enda eest rohkem hoolitseda. Tänulikkus aitab sul leida põhjused, mis ei vaja pidevat distsipliini ja motivatsiooni – olles tänulik enda kehale, teed sa alateadlikult paremaid otsuseid ja hoolitsed enda eest rohkem.

Tänulikkus

4. PARANDAB VAIMSET TERVIST

Oled sa mõnel halval päeval end kõrvalt vaadanud ja taibanud, kui palju negatiivseid mõtteid sinu peast läbi käib? See millele sa keskendud, toob fookuse just nendele olukordadele ja hetkedele. Ehk negatiivsed mõtted toovad fookuse negatiivsusele, olukordadele mis ei lõppe hästi ja seega näed enda päevas aina rohkem olukordi, mis lähevad halvasti. Praktiseerdes tänulikkust, keskendud olukordadele, mis on positiivsed, edasiviivad ja rõõmu toovad.

5. AITAB SUL PAREMINI MAGADA

Meie unekvaliteet on väga oluline ning aitab meil olla värske ja puhanud, et saaksime ehitada enda unistuste elu. Lõpetades päeva tänulikkusega, täidad enda pea toredate mõtetega, sinu hingamine muutub rahulikumaks ning enesetunne õnnelikumaks. See aitab sul kergemini uinuda ning toob parema unekvaliteedi.

 Oleme tänulikkust praktiseerinud erinevatel eluetappidel, hommikuti, õhtuti, järjepidevalt ning ka suuremate vahedega. Oleme leidnud, et edu võti on järjepidevus. Tänulikkus ei muuda sinu elu kui mõtled paar korda kuus asjadele, mis toovad sulle rõõmu. Parimad tulemused ja harjumuse, mis ei unune, saavutad praktiseerides tänulikkust hommikuti esimese asjana ning õhtul enne magama minekut.  

Kuidas tuua tänulikkust enda päevaplaani?

Me armastame tänulikkust ning teame, et see toimib! Just sellepärast oleme seda proovinud levitada läbi erinevate toodete, et kõik leiaksid endale parima viisi. Armastus iseendale on kõige põhjalikum tööriist, õnnelikkuse päevik, mis aitab luua uue harjumuse läbi iganädalaste harjutuste, millega enda eest hoolitseda, igapäevaste küsimuste mis reflekteerivad möödunud päevale ja toovad fookuse asjadele, mille üle tänulik olla. Proovi ka tänulikkuse päevikut pidada koos lapsega. Oleme loonud lastele vormi Happy Journalist, milleks on “Minu 100 õnnelikku päeva“.

Samuti oleme tänulikkuse sisse toonud päeva– ja nädalaplaneerijasse, kus saad igal päeval tuua välja 3 asja, millele sa tänulik oled. Tee seda enne kui paned paika enda päevaplaani, ehk esimese asjana. Nii oled juba paremini häälestatud algavaks päevaks ning näed takistuste asemel lahendusi. 

Tegude kalender märkmikust leiad õnneplaneerija ning palju vaba ruumi, et luua enda süsteem tänulikkuse väljendamiseks. Märkmik annab sulle ka igaks päevaks ühe väikese heateo, mis aitab tuua positiivseid mõtteid ja kogemusi sinu ja sind ümbritsevate inimeste päeva. 

Produktiivsuspäevikus saad iga nädala lõpus tuua välja asjad, millele tänulik oled. Samuti on produktiivsuspäevikus ruumi, et olla tänulikkusega loov – miks mitte hoopis joonistada, värvida või väljandada tänulikkust täpselt nii nagu sinule kõige loomulikum on.

 

Leia endale meeldiv viis tänulikkuse praktiseerimise viis ning võta vastu tänulikkuse väljakutse ja kirjuta juba kohe nüüd paberile 3 asja, millele sa hetkel tänulik oled!