Kuidas muuta lapsed õnnelikumaks?

Mis siis, kui sul oleks võimalus suurendada lapse visadust, parandada tema enesehinnangut, aidata arendada olulisi sotsiaalseid oskuseid, kasvatada ja julgustada temas positiivseid emotsioone ning seeläbi aidata tal end õnnelikumana tunda – seda kõike vaid 10 minutiga päevas? Kas sa teeksid seda?

Muidugi!

Lapsevanematena saame aidata endi lastel õppida oma elus positiivsete asjade märkamist, emotsioonide väljendamist ning elukestvate oskuste loomist. Oluline on alustada sellega juba varajases eas!

Uuringud näitavad, et tänulikkuse ja heade asjade / kogemuste ülesmärkimine võib olla laste jaoks väga võimas viis luua kasu vaimsele ja füüsilisele tervisele. Põhjuste hulka kuuluvad näiteks:

  • Kõrgem õnnetase ja laps on optimistlikum erinevate muutuste suhtes
  • Paranenud uni
  • Vähem stressi ja parem stressiga toimetuleku võime
  • Vähem füüsilisi probleeme
  • Vähem agressiooni
  • Suurenenud enesehinnang
  • Parem keskendumisvõime

Elo on noor ema, kes soovib aidata sul seda kõike ühe lihtsa ja lõbusa märkmikuga teha. See on märkmik, mida soovime, et oleksime ka ise lapsena omanud. Märkmikus olevad ülesanded aitavad leida igas päevas midagi head, õpetavad olema tänulik pisikeste asjade üle, aitavad õppida nii enda kui ümbritseva kohta ning aitavad arendada uusi harjumusi. 

Tehke koos lapsega märkmiku täitmisest igaõhtune traditsioon. Lisaks eelpool nimetatud kasuteguritele, aitab see väiksematel lastel harjutada õigekirja, lauseehitust ja käekirja. Aga ära muretse, päevik ei nõua palju kirjutamist. See on hea viis vaadata päevale tagasi ning tunda rõõmu ja tänulikkust väikestest asjadest. Lisaks leiab laps igalt lehelt küsimuse, mis aitab analüüsida ennast või ümbritsevat maailma ning nädalalt vahva ülesande harjutusest, mis aitab kõiki neid ilusaid ja toredaid asju enda ümber märgata. 

Suvi on hea aeg lastel uute harjumuste kujundamiseks, loe rohkem “Minu 100 õnnelikku päeva” märkmiku kohta siit!