Kuidas saavutada 10X rohkem, samal ajal jättes endale rohkem vaba aega?

Kas oled mõelnud, et tahaksid oma ajaga rohkem korda saata ja kiiremini oma eesmärkide suunas liikuda? Mina olen!   

Tihti eeldatakse, et produktiivsus tähendab suurema hulga asjade tegemist lühema aja jooksul või et ilma pausideta peatumatu töötamine, muudab neid produktiivsemaks. Kuid produktiivsus on pigem olemise viis. Sa võid teha vähem, ent samal ajal olla produktiivsem.   

Me ei peaks keskenduma võimalikult paljude asjade ära tegemisele, vaid just nende ÕIGETE ülesannete täitmisele, mis viivad sind su eesmärkide suunas. Produktiivsus ilma eesmärgita on lihtsalt töö. Parem unista suurelt, mõtle välja plaan, kuidas nende eesmärkideni jõuda ja vii see süstemaatiliste sammude abil ellu.  

Kui eesmärgid on seatud, on aeg hakata neid ellu viima. Selleks olen koondanud kokku parimad nipid, mis on aidanud mind ja aitavad sul oma tegevust fokusseerituna hoida ja eesmärkide poole kindlate sammudega liikuda. Need nipid on aidanud mind väga oma eesmärkide suunas liikumisel, kuid samas võimaldavad need mul aega planeerida nii, et jõuan tegeleda oma hobide ning võimalikult palju veeta aega pere ja lähedastega.   

  1. Määra igale tegevusele kindel aeg

  Tegevuste ajastamine tähendab, et pühendad kõigile tegevustele kindla aja. See aitab paremini keskenduda ühele konkreetsele tegevusele ning seeläbi seda kiiremini lahendada. Tulemus – vähem raisatud aega ja rohkem aega asjadele, mida päriselt soovid teha.  

  1. Prioritiseeri oma tegevused

  Pane kõik oma tegevused tähtsuse järjekorda, alustades tähtsaimast. Liiga tihti oleme mõjutatud teiste soovidest, kiiretest töömeilidest ja uutest ülesannetest, mis tõrjuvad kõige olulisemad tegevused kõrvale. Alusta nüüd aga kõige tähtsamast ülesandest, millel on tõeline väärtus sinu tegevustele, ning liigu seejärel edasi teiste juurde. Märgi iga tegevuse jaoks kindel aeg, mil pühendud sellele täielikult ja ei tegele teiste vähemtähtsate asjadega.  

  1. Keskendu õigetele asjadele

  Keskendu ülesannetele, mis viivad sinu äri edasi, aitavad sul saavutada oma eesmärke ja on sulle ka tegelikult olulised. Kõige produktiivsem tegevus, mida saad teha, on kõrvaldada pisikesed lisaülesanded, mis ei aita sind eesmärkide saavutamisel. Veendu, et sa ei pingutaks selle nimel, et saada kasutute ülesannete täitmisega meeletult produktiivseks.  

  1. tee pause

  Teadlased on leidnud, et inimene suudab järjest keskenduda 40-50 minutit. Jaga oma töö plokkideks ning tee nende vahel pause, et mõtteid puhastada. Nii märkad, kuidas tööle asudes mõte jälle palju kiiremini liigub.  

  1. vabane segajatest

  Kõige suurem segaja tööajal on sotsiaalmeedia ja sealsed teatised, mis lausa kutsuvad enda peale klikkama. Tihti läheb tööd tehes mõte kaduma ning seejärel haarame telefoni, et “mõtteid puhata”. Sotsiaalmeedia sirvimise asemel tee parem väike jalutuskäik või siruta ennast – see mõjub mõtete korrastamisele palju paremini. Produktiivse inimesena võid nüüd kuude jooksul saavutada rohkem, kui paljud inimesed aastatega. Ma loodan, et need nipid aitavad ka sind. Neid põhimõtteid silmas pidades olen koostanud produktiivsuspäeviku, mis aitab sul hoida oma sihte ja eesmärke kogu aeg silme ees ning luua süsteem nende elluviimiseks. 

 

Tutvu uute produktiivsuspäevikutega lähemalt siin ⬇️